Bezienswaardigheden in de Ardennen

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in de Ardennen?

Het is tijd voor een heerlijke vakantie in de Ardennen. De Ardennen staan bekend om de mooie en rustige omgeving. Maar er zijn ook prachtige bezienswaardigheden te vinden. Wat mag u echt niet missen? Hieronder kunt u vinden welke bezienswaardigheden zeker een bezoekje waard zijn. De bezienswaardigheden zijn per regio beschreven. Wat gaat u bekijken?

Henegouwen

In het zuidwesten van België kunt u Henegouwen vinden. Henegouwen is voorzien van veel bossen en meren. De Virelles en Eau d’Heure zijn twee bekende meren die u hier kunt bekijken. De meren zijn omringd door bossen. In de omgeving kunt u een bezoek brengen aan de vlindertuin om prachtige vlinders te bekijken. Heeft u interesse in voertuigen?

Dan is het oude treinen museum zeker een bezoekje waard! Één van de belangrijkste bezienswaardigheden is het natuurreservaat ’l’Etang de Virelles’ of ’Parc naturel du Pays des Collines. Indien u in deze regio bent, moet u zeker ook een abdijbiertje proberen. Dit is een heerlijk biertje die te verkrijgen is in deze regio. Ook rond etenstijd kunt u zich hier prima vermaken. Er zijn vele restaurants met elk hun eigen specialiteit.

Luik

LuikLuik is één van de grootste steden in de Ardennen. De stad is voorzien van een grote binnenhaven. Dit is één van de grootste binnenhavens van Europa. In de omgeving van Luik kunt u veel heuvels en hoogteverschillen vinden. Één van de steilste heuvels die u tegenkomt is de Montagne van Bueren. Bent u een liefhebber van musea?

Dan moet u zeker een bezoekje brengen aan het museum voor schone kunsten. Dit is binnen de Ardennen één van de interessantste musea. De zondagmarkt in La batte en het paleis van de Prins-bisschoppen zijn zeker ook prachtige bezienswaardigheden!

Luxemburg

De hoogvlakten en valleien kenmerken de Luxemburgse Ardennen. Het is een aantrekkelijke omgeving voor fietsers en wandelaars. Zij kunnen hier uren genieten van de diverse fietsroutes en wandelwegen. In de regio kunt u ook de kastelen van Vianden, Esch-sur-Sûre vinden.

Vaak worden er ook schouwspelen vertoond met ridders. Deze nemen u rechtstreeks mee naar de Middeleeuwen. Ook de twee grote natuurreservaten het Natuurpark Our en het Natuurpark Öewersauer zijn zeker een bezoekje waard!

Namen

NamenNamen ligt aan de rand van de Ardennen. Voor wandelaars is deze locatie aan te raden. De Citadel van Namen is één van de bekendste attracties in Namen. Tussen 1816 en 1825 is dit complex geheel herbouwd door Nederlanders. Bent u een echte fijnproever?

Dan bent u in Namen aan het juiste adres! In de streek kunt u een groot aanbod restaurants vinden. Probeer eens de kaastaart van Dinant en de koekjes van Couvin. U zult er geen spijt van krijgen! Voor de mensen die het leuk vinden om kerken te bekijken, is de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Sint-Jozefkerk aan te raden!

Zoals u kunt lezen is er in de Ardennen meer dan genoeg te beleven. U zult zich zeker niet vervelen. Bent u benieuwd naar bovenstaande bezienswaardigheden? Reserveer dan bij ons een vakantiehuis in de Ardennen om een vakantie vol cultuur, plezier en ontspanning te ervaren!