Bezienswaardigheden in de Ardennen

Bezienswaardigheden in de Ardennen

Het is altijd tijd voor een heerlijke korte of langere vakantie in de Ardennen. De Ardennen staan bekend om hun mooie en rustige omgeving. Maar er zijn ook prachtige bezienswaardigheden te vinden. Wat mag u echt niet missen? Hieronder kunt u vinden welke bezienswaardigheden zeker een bezoekje waard zijn. De bezienswaardigheden zijn per regio beschreven. Wat gaat u bekijken?

Henegouwen

In het zuidwesten van België vindt u Henegouwen. Henegouwen is ligt midden tussen de bossen en de meren. De twee meest bekende meren in de omgeving van Henegouwen zijn de Virelles en Eau d’Heure. De meren zijn omringd door echte oerbossen, bossen waar u kunt genieten van schitterende flora en fauna. In de omgeving kunt u een bezoek brengen aan de vlindertuin, een waar paradijs voor de vele tientallen vlindersoorten die u kunt bekijken.

Heeft u interesse in voertuigen?

Dan is het oude treinen museum zeker een bezoekje waard! Één van de belangrijkste bezienswaardigheden is het natuurreservaat ’l’Etang de Virelles’ of ’Parc naturel du Pays des Collines. Wanneer u in deze regio bent, probeer dan zeker een abdijbiertje, een heerlijk plaatselijk biertje, te verkrijgen is in deze regio. Een hapje eten in deze regio is absoluut geen probleem. Of u nu samen bent, met de hele familie inclusief de kids of met een groep, voor iedereen is een leuke restaurantje te vinden. Proef eens van de lokale specialiteiten zoals waterzooi ...

Luik

Luik is één van de grootste steden in de Ardennen. De stad is voorzien van een grote binnenhaven, zelfs één van de grootste binnenhavens van Europa. In de omgeving van Luik is er veel hoogteverschil en dat maakt de omgeving len vinden. Één van de steilste heuvels die u tegenkomt is de Montagne van Bueren.

Bent u een liefhebber van musea? Dan moet u zeker een bezoekje brengen aan het museum voor schone kunsten in Luik. Dit is binnen de Ardennen één van de interessantste musea. De zondagmarkt in La batte en het paleis van de Prins-bisschoppen zijn beiden zeker ook prachtige bezienswaardigheden!

Luxemburg

De hoogvlakten en valleien kenmerken een van de mooiste delen van de Luxemburgse Ardennen. Het is een zeer aantrekkelijke omgeving voor fietsers en wandelaars. Zij kunnen hier uren genieten van de diverse fietsroutes en wandelwegen. In deze regio kunt u ook de kastelen van Vianden en Esch-sur-Sûre vinden. Vaak worden er ook schouwspelen vertoond met ridders. Deze nemen u rechtstreeks mee naar de Middeleeuwen. Ook de twee grote natuurreservaten, het Natuurpark Our en het Natuurpark Öewersauer zijn zeker een bezoekje waard!

Namen

Namen is een bijzondere plaats en ligt aan de rand van de Ardennen. Voor wandelaars is dit een unieke lokatie. In Namen zelf vindt u De Citadel, één van de bekendste attracties in Namen. Tussen 1816 en 1825 is dit complex geheel herbouwd door de Nederlanders.

Bent u een echte fijnproever? Dan bent u in Namen aan het juiste adres! In deze streek kunt u een groot aanbod restaurants vinden. Probeer eens de kaastaart in Dinant of de koekjes van Couvin. U zult er zeker geen spijt van krijgen! Voor de mensen die het leuk vinden om kerken te bekijken, zijn de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Sint-Jozefkerk aan te raden!

En dan te bedenken dat dit nog maar een kleine opsommng is van alles wat je in de Ardennen kunt zien en beleven. Een ding is zeker, u zult zich zeker niet vervelen. Benieuwd naar bovenstaande bezienswaardigheden in de Ardennen? Reserveer dan bij ons een vakantiehuis in de Ardennen om een vakantie vol cultuur, plezier en ontspanning te ervaren!

Nog meer bezienswaardigheden in de Ardennen

De Ardennen, een schitterend gebied dat zich uitstrekt over Luxemburg en een deel van België. Op een kleine 2 uurtjes rijden van Utrecht vind je dit schitterende gebied. Je waant je direct in het buitenland en het vakantiegevoel overvalt je zodra je bij Luik de eerste heuvels ziet. De Ardennen kent een zeer afwisselend landschap; bossen, heuvels, glooiende landschappen en rotsformaties, je komt het allemaal tegen. Het gebied heeft een rijke historie, kastelen, kleine dorpjes, sporen van de Tweede Wereldoorlog, er is voor iedereen iets te zien.
Door het afwisselende landschap zijn de Ardennen prima geschikt om te wandelen, fietsen, klimmen of zwemmen. Wanneer u niet teveel tijd heeft en toch de meest belangrijke bezienswaardigheden wilt zien in en rond de Ardennen, kijk dan eens naar onderstaand, zeker niet compleet, lijstje.

La Roche en Ardenne

La Roche en Ardenne vind je aan het riviertje de Ourthe en is, vooral in de zomermaanden een van de meest bezochte stadjes in de Ardennen. La Roche heeft een rijke geschiedenis waarvan je een deel kunt terugzien in het oorlogsmuseum dat de geschiedenis vertelt van La Roche en Ardenne in de Tweede Wereldoorlog. Het kasteel van La Roche, strategisch gelegen in een bocht van de Ourthe, is al sinds de middeleeuwen een bekende plek. Je kunt het kasteel van La Roche dagelijks bezoeken.

Het stadje kent, vooral in de zomermaanden, een weelderig horecaleven; cafeetjes, restaurants en hotels vind je overal. En ben je toch hier toch een paar dagen, ga dan lekker wandelen, kanoën of mountainbiken. De bossen en de heuvels rond La Roche en Ardenne zijn hier prima geschikt voor. Mocht je ook van een beetje klimmen en klauteren houden, dan zijn de rotsformaties rondom La Roche een echte uitdaging. Ben je eenmaal boven gekomen, geniet dan vooral van het schitterende uitzicht op onder andere het kasteel.

Durbuy

Wel eens gehoord van het kleinste stadje ter wereld? Durbuy is een stadje dat al bestond in de middeleeuwen en lijkt een beetje op het Nederlandse plaatsje Oud – Heusden. Met pleintjes, winkeltjes, veel horeca (prima restaurants) is het een ware bezoekers magneet. Rondom Durbuy worden heel veel vakantiehuisjes verhuurd, vakantiehuisjes van de bewoners zelf maar ook heel veel groepshuizen in eigendom van reisorganisaties.

In de omgeving van Durbuy kun je prima kanovaren en dit is vooral met kinderen een belevenis. De Oerthe is bijna nergens dieper dan 80 cm, het water stroomt niet al te snel dus zelfs met de kleinsten is deze manier van genieten in de prachtige natuur een aanrader. Natuurlijk kun je er ook wandelen en fietsen als moet je voor het fietsen wel een goede fiets hebben met een paar versnellingen. Overigens zijn sommige wandelpaden speciaal geschikt gemaakt voor kinderwagens en rolstoelen. Informeer hiernaar bij de plaatselijke VVV, zij kunnen je hier prima bij helpen. 

Vele kleine brouwerijen

Ben je een liefhebber van een Belgisch biertje? Dan ben je op de juiste plek in de Ardennen. Vooral in de omgeving van La Roche, Houffalize en Clervaux vind je kleine brouwerijen te over. Of je nu houdt van een mooi blond biertje, een Dubbel of een Tripel, er zit er vast wel eentje tussen die je lekker vindt. Omdat meer mensen van een Belgisch biertje houden, is het wel raadzaam om even te informeren of het druk is met de rondleidingen. Tijdens die rondleidingen, die vaak door de eigenaar zelf gegeven worden, leer ja dan iets over hoe het bier gebrouwen wordt, wat de specifieke kenmerken zijn van het gebrouwen bier, welk water er bijvoorbeeld gebruikt wordt enz.

Twee hele bekende brouwerijen zijn natuurlijk de Chouffe-brouwerij in Achouffe en het abdijbier van Abdij de Orval. Een hapje eten in de omgeving van deze brouwerijen is natuurlijk altijd mogelijk. Vaak hebben ze de, veelal streekgerechten aangepast zodat er een heerlijk Belgisch biertje bij gedronken kan worden. Bij de La Chouffe en Orval kun je overigens in hun eigen brasserie iets eten.

 

 

button zoek en boek hier uw vakantiehuisje